Dagen

Idag var jag och min grupp på besök på en skola här i Lund. Vi har fått en uppgift som går ut på att undersöka och analysera en skolas lek- och skolmiljö. Så vi var och fotade och kollade på skolgården, pratade med barnen om var de brukar leka och vilka lekar m.m. Sen kollade vi hur klassrummen var uppbyggda och lite så. Jag var ute och fotade och pratade med barnen. Det var kallt kan jag säga! Och lite svårt att få en bild om hur det ser ut utan all snö.. men det blir nog bra. Vi ska bygga en modell med förändringar som vi tycker skolgården behöver och en grafisk ritning över klassrummet. Så det blir att vara kreativ! =)

Jag har varit frysen hela kvällen. Vid 16-tiden kröp jag ner under täcket och skulle plugga men det slutade med att jag somnade och sov i 2 timmar. Ups...

Överraskningen

I torsdags hade Otto planerat en överraskning för mig. Det enda han hade sagt till mig var att vi skulle mötas i Malmö kvart över fyra. Jag trodde vi skulle gå och äta på en fin restaurang och kanske gå på bio. När vi träffades sa han; Vår buss går om cirka en timme så vi kanske kan äta lite snabbt på McDonalds? Haha, där sprack mina gissningar på en fin restaurang. När bussen kom och det stod Malmö Arena på den så fick jag mina aningar...

Oh yes, vi var på Idol-genrepet!! En riktigt bra överraskning av mitt hjärta. Eftersom det var ett genrep så kunde ingen riktigt sina "repliker" och verkligen inte Peter Jihde. Han sprang runt på scenen som en förvirrad höna och hade inte en aning om vart han skulle gå. Vid ett tillfälle sprang han in i en kuliss så det rann blod från näsan. Jihdes kollaps stod det på löpsedlarna dagen efter. Efter "smällen" var han ännu mer förvirrad, haha. Det var sjukt roligt. Nästan som att gå på stand-up komedi! Han dansade breakdans på scenen och stod på händer i soffan bakom scenen hos idolerna! Det är lite synd att det inte är lika roligt när det är live, men det ska ju vara lite speciellt att gå på genrepen också. Olle var i alla fall bäst tyckte vi, och när vi gick därifrån sa vi båda två att Linnea säkert skulle åka ut och det gjorde hon ju. Jay och Minnah tyckte jag lät bättre live än på tv.

En lyxig torsdag med andra ord, tack vare min fina pojkvän! ♥

Första advent

Idag är det första advent och vi har tänt första ljuset i adventsljusstaken. Färdigpyntat har här varit sen i fredags. Det är så mysigt att pynta sitt första, riktiga egna hem tycker jag och i morse när vi tände första ljuset kändes det verkligen som om jag och Otto är en egen liten familj =)

Snön fortsätter att komma. Det snöade från och till hela dagen igår och det har fortsatt idag. Men det är mysigt tycker jag. Senare idag ska vi på julskyltning här i Lund och då är det ju extra fint med snö!


Kallt

Inatt kom det snö igen och det är riktigt kallt nu. Enligt dmi (dansk vädersida) så ska det vara minusgrader hela veckan... Burrrrr! Men det är fint och mysigt med snön. Jag och Louise var ute och gick i en timme innan idag. Det var väldigt friskt och skönt! Så länge det är vidstilla vill säga. Mindre kul var att Ottos cykellås har låst fast och han fick ringa efter bovärden som fick klippa upp det, hehe. I Lund klarar man sig inte utan sin cykel vare sig det är snö eller inte.

Imorgon ska Otto bjuda mig på överraskning!! Ska bli jättekul. Det enda jag vet är att jag ska vara i Malmö vid 16-tiden och att vi inte kommer vara hemma förrän vid elva. Så jag är verkligen spänd på vad det kan vara för något!


Sportig kväll

Bor man med en sporttok så gör man. Otto har möblerat om lite i vardagsrummet för att kunna både kunna se tennis och fotboll =) Jag tycker bara tennisen är intressant, heja Söderling!

Nu snöar det igen! Jiho!


Söndag

Helgen har varit lugn och full med plugg för min del. Anatomin är riktigt tung just nu tycker jag.. Alla latinska och grekiska begrepp snurrar runt i huvudet och nu efter ett antal timmars plugg blandar jag ihop allt så nu får det räcka!

Igår kunde jag inte hålla mig längre, var tvungen att "bygga ihop" vår adventsljusstake. På Ikea förra helgen köpte vi ljus och mossa och nu kunde jag inte hålla fingrarna i styr längre. Men resten av julpyntet får vänta till nästa helg.

 

Till middag idag gjorde jag och Otto hemmagjorda köttbullar. Första omgången gick inte så bra, de bara ramlade sönder och det blev mest skit av det. Till andra omgången rullade jag de lite större och då gick det bättre. Så det får bli stora köttbullar i fortsättningen!

 


Snööö

Snö i Skåne i november känns konstigt och ovant. Brukar inte snöa såhär "tidigt". Och det har hållt på hela dagen också dock med lite regn emellanåt. Just nu snöar det jävlar i det :( Tur att jag och Otto ska ha myshelg här hemma hela helgen, för nu kommer det blir kaos i trafiken. Skånetrafiken klarar inte riktigt av vintern!


När jag gick upp idag möttes jag av den här utsikten...

Jag var och klippte mig tidigt imorse. Klippte av lite på längden så det blev lite mer jämnlångt. Det tog 1,5 timme!! Tur det är skönt och avslappnande att vara hos frisören. Efteråt gick jag sväng på H&M, de har 10% rabatt för alla medlemmar idag. Fick med mig en kavaj hem =)

 

Trevlig fredag!


Bakdag

Efter skolan idag fick jag och Louise för oss att baka muffins. Vi letade upp lite goa recept och fixade ingredienserna. Det blev en omgång kladdkaksmuffins och en med vanliga chokladmuffins. Vi gjorde i små formar så att det skulle bli många, och man kan äta fler! Mumma!


 

 

 

Inatt drömde jag att jag var med i Biggest Loser. Sprang i en hinderbana i lera, haha. Tror jag lever mig in i det programmet lite för mycket! Men jag är helt fast, verkligen älskar det! Amerikanska versionen då såklart!

Familj och mat, mat, mat...

En bra och mysig helg börjar ta slut. Det har varit en händelserik helg. I fredags var jag på sittning med klassen och det var helt klart en av de roligaste kvällarna nånsin! Vi hade så jävla roligt rent ut sagt. Vi sjöng och dansade till schlager hela natten lång! Sjukt roligt!






Det var ju tema fritidsintressen på sittningen. Jag gick som sagt i pyjamas sen var det lite blandat t.ex. dansare, hockeysupporter, seglare, hund och arsenalsupporter =)

Igår var vi hemma hos Ottos föräldrar och grattade hans bror som fyllde år. Det krängdes hemmagjorda tårtor; smörgåstårta och gräddtårta! På kvällen åkte vi hem mina föräldrar och åt och sov där. Mycket mat i lördags alltså. Idag så börjades dagen med fika med tjejerna på Mezo i Helsingborg. Det var längesen vi sågs. Vi är så utspridda och upptagna i vårt gäng just nu. En i Brighton, en Göteborg, en i Helsingborg, 2 pendlare till Lund och 2 i Lund, haha. Så det är inte lätt att planera in alla! Efter fikan åkte jag och Otto till Ikea för lite julpyntsinköp. Fick hem lite olika ljus och lite annat smått och gott. Man får ju alltid med sig mer än vad man tänkte från början när man går på Ikea. Nu ikväll var vi hos min mormor och morfar och åt god söndagsmiddag. Så det har varit en riktig mat- och familjehelg för mig och min kära sambo :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag leker på Julias pilatesboll och världens sötaste Zocka! ♥


Torsdag

Idag har jag varit ledig, eller ledig är man aldrig riktigt när man pluggar. Självstudier som det så fint heter. Igår blev vi äntligen klara med vårt anatomiarbete och igår fick vi även ett nytt arbete som ska göras i anatomin, jippi! Det kommer nog gå lättare denna gången. Nu har vi liksom en mall att gå efter och vet vilka böcker som är vettiga!

Idag träffade jag Rebecka för en fika. Det var riktigt längesen vi träffades under stressfria omständigheter, hehe. Rebecka är helt klart den mest svårinplanerade vännen jag har. Hon har alltid så mycket att göra. Så vill man ha en dejt med henne får man boka in det waaaay ahead! =) Jag blev lite bitter för jag ville ha ett par joggingskor på Stadium som var slut i min storlek och ett par träningstajts som satt asfult. Har 20 % rabatt på Stadium fram till söndag så hade gärna velat uttnyttja det i och med att jag behöver skor och tajts. Men passar och finns det inte så kan man inte göra så mycket, därav bitterheten. Får ta kanske ta mig en titt på Väla i helgen..

Både jag och Rebecka älskar att kolla inredningsbutiker och annat mysigt som hör till hemmet. Och nu börjar ju allt fint julpynt dyka upp i butikerna. Jag vill gärna ha en stor julstjärna i vardagsrummet. Får börjar bearbeta Otto nu så han vänjer sig vid tanken när det är dags för julpyntet att komma upp, haha =)

En stjärna i denna modellen vill jag gärna ha. Denna kommer från Granit.



Imorn blir det pyjamas på sittningen! Gud hjälp mig, kommer skämmas ihjäl, haha!


Trött

Jag ligger helt utslagen i soffan och den enda kroppsdel jag orkar röra är ögonlocken. När Otto tar eller rör på mig gnäller jag till. Jag har ont överallt.

Otto: Vad har du gjort för att vara så trött idag?
Jag: Tränat... igår!
Båda: Hahaha!

Det är sant. Jag är helt slut efter gårdagens träning. Har till och med träningsvärk mellan brösten! Har man ens muskler där?

EMA

Sitter i soffan med sambon och tittar på EMA. Keisha fick pris för Best New Act precis, hon verkade helt borta. Vinglade fram på scen och pratade osammanhängande. Och nu fick Lady Gaga pris, alltid spännande att se hennes outfit! Inget kött denna gången hoppas jag, haha! Och Kate Perry suger verkligen live!



Imorgon är det måndag igen. Ny vecka med en massa plugg väntar. På fredag ska vi ha sittning med klassen med temat fritidsintressen. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Otto tyckte jag kunde gå i pyjamas, för jag älskar att sova. Haha. Tror inte jag vågar gå ut i pyjamas faktiskt. Hade säkert varit skönt när man kommer hem och bara slänga sig i sängen! Själv funderade jag på att gå i joggingtights och någon stor t-shirt men nja vet inte... Förslag någon?

Lyckat

Torsdagens fest blev verkligen lyckad. Vi höll till hemma hos Louise tills klockan slog 12 och sedan gick vi vidare till kårhuset på LTH. Lite mäktigt att få festa på kårhuset, haha. Där får bara ingenjörerna vara annars :) Gårdagen var en aning seg kan jag medge. Tog en lång sovmorgon och hängde i soffan medan Otto och hans kompisar spelade Fifa. På kvällen skulle grabbarna festa till det så jag fick snällt bege mig till Louise för Idolmys. Där var även Åsa, som också var lite seg från gårdagen. Vi beställde hem pizza och låg i soffan och snackade hela kvällen. Äntligen åkte Geir ur!! Jag har aldrig gillat honom och han är för gammal för Idol tycker jag... Jag har svårt att hitta en favorit i årets omgång, ingen som riktigt sticker ut tycker jag. Igår fick jag reda på att Jay är son till min systers gamla lärare i, lite coolt!

Idag blev det lite plugg och sen gymmet. Nu väntar popcorn, choklad, mys och en go film :)

Lite bilder från torsdagen, som vanligt var jag inte så bra på att ta en massa bilder...






Ser ut som snö men jag kan lova er att det inte snöar såhär tidigt i Skåne, här bara regnar och blåser det hela tiden...

Torsdags lyx!

I Lund kan man gå ut nästan när man vill, bara man har ett studentkort. Och det har jag. Så idag hoppar jag spinningen och tar på klackarna istället!

Trevlig torsdag på er! Det ska ha jag i alla fall =)

Jag vill hit igen!


Filmad

Denna måndagen gick fort kan jag lova! Började skolan kl. 13.30 idag. När man börjar så sent så känns det inte riktigt som om dagen börjar först då, om ni förstår. Anyway, vi hade färdighetsträning i samtalsmetodik idag. Det innebar att vi skulle öva oss på att föra ett professionellt samtal (typ som ett samtal mellan en psykolog och en klient) genom att intervjua varandra samtidigt som vi blev filmade. Samtalet skulle handla om ett verkligt problem för den som blev intervjuad. I mitt fall var problemet att jag skjuter upp saker och inte kan komma i tid! haha, ni som känner mig vet att det är min sämsta egenskap. Samtalen gick jättebra men usch och fy vad hemskt det var att se och höra sig själv på videon. Och en gång räckte ju inte utan vi skulle se den två gånger och verkligen analysera och spola fram och tillbaka den tredje gången. Fyyy! Jag hade huvudvärk efter det!

Nu ikväll var jag och tränade! Jag köpte träningskort på Actic (gamla Nautilus) för några veckor sen. Det ligger precis här vi bor så det är super. Varje måndag går jag på ett pass som heter Power och det är svinjobbigt kan jag lova. Man tränar med en skivstång och väljer själv hur mycket vikter man ska ha på. Jag skakar i hela kroppen efteråt! Hela min kropp skriker mjölksyra när vi är klara. Idag var det värre än nånsin, jag deckade i soffan när jag kom hem... Men det är en härlig känsla!=)

Mycket färg på innegården idag!



RSS 2.0