Velig, jag?

Det har varit en tuff dag idag och jag hoppas att jag har tagit rätt beslut. Det var första dagen i skolan idag. Klockan 9.30 hade jag upprop på Arbetsterapeutprogrammet och allt kändes bra. Skolan var fräsch och fin, alla var trevliga, jag hade en bra känsla i magen helt enkelt. Nollningen satte igång och vi fick träffa våra faddrar och blev runtvisade på skolan. När vi var klara för dagen såg jag att jag hade tid kvar att gå på reservintagningen på Personalvetarprogrammet; mitt förstaval. Under dagen hade jag tänkt att jag inte skulle gå dit för det kändes så bra med arbetsterapeut. Men så fick jag tid över så jag gick dit.. Skulle inte gjort det. För jag kom in. Så jag stod där och var intagen på två utbildningar som jag mycket väl kunde tänka mig att gå!! Jag fick en timme på mig att tänka och bestämma mig för om jag ville ha platsen eller inte...

Jag har nästan hela våren och sommaren velat läsa till personalvetare men när jag inte kom in så har jag tänkt om och insett att arbetsterapeut nog är bättre för mig och att det är mer "jag". Jag hade bestämt mig för att jag inte skulle komma in på personalvetare och kommit underfull med mig själv att jag skulle bli en bra arbetsterapeut, så egentligen förstår jag inte varför jag ens gick på reservintagningen. Efter mycket velande fram och tillbaka, tänkande och stöd från mamma, Otto, Sara och Anna så bestämde jag mig.

Jag ska bli en bra arbetsterapeut!
(sen kan man ju alltid ändra sig om det inte skulle visa sig vara rätt)

Söndag

Vilken bra söndag det har varit idag! Det känns som om jag har gjort massor och att tiden för en gångs skull faktiskt har gått lagom långsamt. Jag och Otto gick upp ganska tidigt och åkte till Väla. Där köpte jag en riktigt snygg väska som jag tänkte ha nu när skolan drar igång. Sen köpte vi lite saker till lägenheten och lit annat smått och gott. 

Igår var vi och såg Inception på bio. Det var den bästa filmen jag har sett på länge. Jag trodde inte att jag skulle hänga med och fatta allt men det gjorde jag =) Så om ni är sugna på att se en bra film så rekommenderas den helt klart!



Nu blir det Bridget Jones och muffins i soffan! Otto är hos en kompis så jag har kvalitetstid med mig själv =)


Muffins



Jag och sambon (!) började dagen med att baka muffins. Så det luktar riktigt gott i lägenheten nu =) Snart är det match, Lunds BK - Västra Frölunda. Ska bli spännande!! Ikväll blir det bio i Helsingborg.

Ha en trevlig lördag!

Torsdagen

Det har varit mycket nu i några dagar. I onsdags flyttade jag mina sista saker (mest kläder) till Lund, så nu kan man säga att jag är helt inflyttad. Har lite småsaker och min cykel kvar i Helsingborg. Cykel är viktigt att ha när man ska bo i Lund! Det känns i alla fall väldigt bra att ha flyttat in och installerat sig och allt. Det börjar faktiskt känns som mitt hem på riktigt.

Gårdagen var en rolig och intensiv dag. Jag gick upp i tid och körde till Helsingborg för att lämna tillbaka bilen till mina föräldrar. I tisdags var jag på undersökning hos min husläkare. Jag ska göra en utredning om min mage, har lite problem med den så jag vill få reda på vad det är som inte riktigt stämmer. Så jag hade en massa prover som jag var tvungen att göra och sen lämna på vårdcentralen. Man är tvungen att lämna de samma dag som de görs och det blir lite knepigt när jag inte längre bor i Hbg. Det fixade sig i alla fall och jag stressade hem igen. Hann ta det lugnt i 10 min innan jag var tvungen att ta bussen och möta upp Anna. Vi skulle nämligen ta tåget till Lund och träffa Lotta, som vi reste med i Australien!!

Det var väldigt roligt att ses igen och det tog inte många minuter innan allt var som vanligt mellan oss trots att det nästan var 1,5 år sedan vi sågs sist alla 3. Vi reste tillsammans i 3 månader så vi var med om mycket och lärde känna varandra ganska väl. Det blev en fika och en massa prat om roliga minnen från resan. Efter några timmar åkte vi hem till mig och jag visade lägenheten, som de såklart tyckte var mycket fin =) Mina andra kompisar Sara, Sara och Annie kom också och vi lagade mat tillsammans och sen åkte vi till Malmöfestivalen! Där stosade vi runt och kollade på folk, köpte lite småsaker från marknadsstånden, åt Belgiska våfflor och såg Salem Al Fakir!

Jag och Lotta!

Snygga tjejer!

Dålig bild men det är Salem =)

Anna is home!

Min kära Anna har äntligen kommmit hem! Hon bor i Brighton och har inte varit hemma en längre tid sen i julas. Men nu är hon hemma och ska vara det ett tag. Nu ska jag hem till fröken på fika, hela tjejgänget samlat förhoppningsvis =)

Ikväll går ännu ett flyttlast till nya hemstaden och imorn förhoppningsvis det sista! Sen är jag sambo på heltid!



Hon börjar bli stor nu, tösabiten!


Nyheter!

Detta kommer bli ett långt inlägg!

Det har hänt saker med lägenheten nu vill jag lova. Vi har äntligen fått vår efterlängtade soffa och den är helt perfekt. Det gjorde väldigt mycket för hela vardagsrummet när den kom på plats, man får en helt annan känsla i kroppen. Kan säkert bero på att jag älskar denna soffan och inte alls gillade den gamla!

I fredags kom Ottos bror från Karlskrona och hans familj på besök och sov över i lägenheten. Vilken tur att vi hade fått nya soffan då. Den är bra mycket större än den gamla så det blev som en extra säng när det var läggdags. Nu vet vi att det går utmärkt att ha 4 "sova-över" gäster på besök! =) Fredagen var även min sista dag på jobbet. Det har varit en tung, tuff och kämpig sommar och det är väldigt skönt att få vara ledig en vecka nu. Har mycket som ska fixas med flytten och skolstarten! Är väldigt nervös inför skolan, har fortfarande lite velande känslor i magen. Jag hoppas det går över när jag väl kommit igång och "lärt känna" programmet och lärt mig mer om yrket.

I lördags träffade jag Sara och Trine. Vi var hemma hos Sara och åt mat och sen åkte vi ner till stan och hade trevligt =)


Idag var jag och O på Ikea i Malmö och köpte det förhoppningsvis sista till lägenheten. Det blev en massa småsaker som gardiner, överkast, blommor, ramar, tvättkorg och lite förvaringslådor. Efter några timmer på Ikea åkte vi till Bolagret för att köpa en matta till vardagsrummet. O hade hittat en grön matta som han tyckte mycket om. Men såklart var den slut i den storleken som vi ville ha. Vi löste det hela med att köpa 2 mindre mattor av samma sort som vi lade brevid varandra och sen soffbordet ovanpå. Och det syns inte det minsta att det är 2 mattor och inte en. Mycket bra intiativ av min älskling! Eventuellt ska vi sy ihop de med några kaststygn så de inte delar sig, men det får vi ta senare. Hur som helst så blev det superfint och vi är väldigt nöjda! =)



Kan tipsa om blommorna vi köpte till vardagsrumsfönstret. De heter fredskalla och binder giftiga ämnen som finns i luften som t.ex. bensen, aceton, alkohol och ammoniak. Låter väldigt bra tycker jag. De var inte speciellt dyra heller och superfina!

Klädrensning

Snart flyttar jag och då behöver man såklart rensa lite bland alla kläder, skor och jackor. Tänkte att man kan ju lika bra börja med sommarkläderna eftersom de ligger överst i garderoben, i väskor, på golvet, på skrivbordsstolen och andra ytor. När jag nämnde för Julia att jag skulle sortera kläder så blev hon överlycklig. "Släng in allt du inte vill ha till mig!!" Skönt att ha en syster som har samma storlek som en själv så behöver man aldrig slänga något.

Nu sitter jag här med riskakor och te och ska ta tag i röran! Känns inte lika glamröst som i Sex And The City när Carrie ska flytta och tjejerna kommer med champange, haha!


Beslutsångest



På www.weardesign. se får man välja 2 klockor för 578 kr. Men vilka ska man välja? Hur ska man kunna välja? Den vita är självklar tycker jag men nummer två är svårare. Tycker både de gröna och rosa/lila är superfina. Men det hade kanske varit snyggt med en uppiffande färg som gul?

Regn

Idag är det tråkigt väder, har öst ner nästan hela dagen. Men det är ganska varmt ute ändå, så det är ju positivt! Otto har hemmamatch idag och jag hade planerat att åka in till stan samtidigt som han åkt till samlingen. Men det ösösösregnade när han stack dit så jag satte mig vid datorn istället. Har tappat shoppingsuget lite nu och är faktiskt inte speciellt sugen på att åka till matchen heller.. Som vädret kan förstöra ens humör!

Ikväll ska vi i alla fall prova på att laga fläskytterfilé. Lade den i egengjord marinad i morse så den skulle gosa in sig ordentliget. Hoppas det blir gott! Sen blir det bio och Eclipse =) Har fått några biobiljetter från jobbet när jag har jobbat över, så ikväll är det jag som bjuder för en gångs skull.

Funderar på att köpa en ny mobil. Eller köpa blir det inte, förlänger bara mitt abonnemang hos Telenor så får jag den gratis ;) Funderar på en Sony Ericsson Vivaz. Den är väldigt snygg tycker jag och tar tydligen asbra bilder och filmar i HD-kvalité.


Någon som vet vad det är för skillnad på Vivaz pro och bara Vivaz?

Tisdag?

Eller är det onsdag? Jag har ingen koll på dagarna denna veckan. Jobbade i söndags så det blir lite konstigt då! Sjukt trött är jag i alla fall. Gå upp 4.30 sex dagar i rad sliter på en.. Men snart bara en vecka kvar på jobbet, det blir sköööönt!

Denna sommaren har varit den kallaste jag varit med om och jag har frusit väldigt mycket (det är 2 grader där jag jobbar), jag har gått upp sjukt tidigt, jobbat låååånga arbetspass, cyklat 1,5 mil varje arbetsdag (förutom när det har stormat), fått en massa nya muskler, gått ner i vikt och fått ont lite överallt, tjänat pengar (!), fått många nya kompisar, varit på stranden 1 gång och solat kanske 3. Haha, denna sommaren går till historien!

Gonatt!


Bilder

Yes, nu blir det bilder!



Soffbord (bild från affären) och tvbänken, fint va?


Morfar fyllde 80 år!


Bilder från Karlskrona



Jag är ute och går med Zocka i regnet och stryker gardinerna till lilla rummet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla rummet, som jag inte får kalla för pluggrummet för Otto :P

 

 


Kamerakris

Jag skulle lägga in bilder på datorn men fastnade på facebook och glömde bort kameran och batteriet tog slut. Så det blir inte några bilder från helgen idag.

Det är lite meckigt med min kamera. Det fungerar inte att lägga in bilder från min kamera med min sladd, det är något som inte stämmer. Jag har köpt en extern minnekortsläsare (heter det så?), en grej man sätter minneskortet i och med sladd för över bilderna till datorn, men den fungerar inte heller. Så jag måste låna mina föräldrars kamera och sätta in mitt minneskort och använda deras sladd för att få in bilderna på datorn. Omständigt! Varför köpte jag en dator utan minneskortläsare? Och nu tog batteriet slut på deras kamera... Tur Otto har minneskortsläsare på sin dator! Kanske är dags för en ny kamera? Eller ny dator? Det är billigare med kamera, men om jag köper ny mobil kanske man kan ha den som kamera? Hrm, får fundera på det här.

I helgen var vi som sagt i Karlskrona och hälsade på Ottos bror och hans familj. Det är alltid lika mysigt att komma dit. De har två barn som är helt underbara! Och de bor ute i skogen, jättefint och lugnt. Vi tog det lugnt, lekte och busade med barnen, cyklade till sjön och badade och tog det allmänt lugnt! Perfekt helg tycker jag =) (har tyvärr inga bilder, det får bli en annan dag)


Vi har äntligen fått vår tvbänk! Det blev jättefint och den passar bra med vårt fina tvbord. Nu är det bara soffan som vi väntar på sen är att på plats. (och gardiner, matta, tavlor och annat smått och gott) Har inga bilder på detta heller tyvärr!

Bjuder på en väldigt söt bild på Zocka istället! =)



RSS 2.0