Gott Nytt År!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag började studera på universitet. En skrämmande och pirrig känsla på samma gång. Kände mig väldigt vuxen när jag på morgonen gick upp för att göra mig i ordning för att gå på mitt första upprop på Lunds universitet.

Har du några nyårslöften? Nej, det är ingen idé. Jag glömmer alltid bort mina löften efter någon vecka. Men man kan ju alltid önska att man ska bli nyttigare och träna mer...

Blev någon av dina/era vänner föräldrar i år? Både jag och Otto känner några som fått barn i år men ingen som står oss speciellt nära eller som vi har mycket kontakt med.

Vilka länder besökte du? Thailand, två veckor i paradiset med min älskling, England, weekend hos Anna i Brighton, och Danmark, fram och tillbaka till Kastrup twice.

Vilket datum från 2010 kommer du alltid att minnas? Den 29 maj, då hämtade vi hem vår lilla, lilla valp. Den 25 augusti flyttade jag hemifrån på allvar och blev sambo.

Vad var din största framgång 2010? Det måste vara att jag kom loss från CityMail och började plugga. Men även att jag och Otto flyttade ihop.

Största misstaget? Har funderat mycket på denna. Jag kommer inte på något som jag såhär i efterhand ångrar.. Kanske att jag inte vågade lita fullt ut på en viss person..

Bästa köpet? Helt klart Thailandsresan! Och vår säng och soffa kanske.

Vad spenderade du mest pengar på? Thailand och alla möblerna till lägenheten!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att få vakna upp brevid min älskling varje morgon gör mig väldigt glad!

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2010? Cidinho & Doca - Rap das armas, Robyn - Dancing on my own, Shakira - Waka waka, Oskar Linnros - Från och med du, Rihanna - Love the way you lie..

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år? Gladare, tror och hoppas jag. Två resor, skolan och sambolivet gav/ger mig mycket glädje. Men oroligheten över att inte klara en tenta eller mitt tunga sommarjobb var/är inte glädjeämnen direkt. I höst har jag däremot kännt mig otroligt lycklig, glad och nöjd med mitt liv och min tillvaro :)

Vad önskar du att du hade gjort mer? Planerat min pluggtid bättre så att det inte alltid blir stressigt i slutet. Njutit mer av sommaren...

Favoritprogram på TV? Biggerst Loser!!

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag och Otto var ute på en asjobbig joggingrunda tidigt på morgonen. Åt en mysigt frukost tillsammans. Hade anatomilabb i skolan. På kvällen kollade vi på en landskamp (EM-kval?) mellan Sverige och Ungern(?) med några kompisar. En mycket trevlig 22 års dag!

Hur skulle du beskriva din stil 2010? Jeans eller leggings med tunika eller kofta till. Bekvämt, har präglat detta året. Det är inte skönt att sitta i en föreläsningssal i 6 timmar i tajta jeans...

Den bästa nya personen du träffade?
Om Zocka räknas så är det helt klart hon! Den sötaste, snällaste och underbaraste hunden ever! Annars är det alla mina söta klasskamrater som jag lärt känna under hösten :)

   


30/12

De senaste dagarna har gått i fikans tecken. I tisdags träffade jag Sara och Madde. Madde pluggar till sjuksköterska i Linköping så man ser inte henne alltför ofta nu för tiden. Vi åt lunch och pratade skit. Många timmar gick åt. När dejten var slut mötte jag upp Otto på stan för att byta lite julklappar. Jag gav Otto en Boomerang tröja som tyvärr var för liten, så vi bytade till en annan som var minst lika fin. Av Otto fick jag ett sett med bh och trosa från Calvin Klein, men trosorna passade tyvärr inte och de hade inte fler inne. Så jag la till lite och bytade till en bh istället. Det är utan tvekan de skönaste bh:arna jag nånsin haft! Superglad över dem och kommer dra mig för att köpa på H&M igen, haha.

Igår fikade jag med Rebecka. Vi fikade nog bort 3 timmar. Riktigt trevligt! Mitt under fikan ringde Otto till Rebeckas mobil. Han hade försökt ringa mig 5 gånger utan svar, hehe. Har inte lärt mig min nya ringsignal (fick ny mobil av mina föräldrar i julklapp). Otto hade varit och spelat tennis med en kompis och kom nu inte in i huset. Han har haft nyckel till mina föräldrar hur länge som helst men i höstas så bytte de lås och det blev ingen extra nyckel över till honom.. Hur som helst. Jag var i stan, min syster var i stan, min bror jobbade och mamma och pappa var på Väla. Gissa om jag skämdes. Hur kunde jag glömma bort min pojkvän?! Han stod ute i -10 och kom inte in. Schysst Josse! Det hela löste sig genom att Otto lämnade sina saker i vedboden och åkte ner till stan med en kompis. Så fortsatte jag min fika :) Men dåligt samvete hade jag...

Idag har jag pluggat. Vi startar efter jul med 3 redovisningar och anatomitenta. Så idag blev det axelleden och dess muskler...


Hemma

Nu är vi hemma och vänder i Lund. Packar upp smutstvätt och betalar räkningar. Imorgon ska jag tillbaka till Hbg och träffa gamla gympakompisar! Ska blir väldigt trevligt. Men det ska bli skönt att sova i sin egna säng inatt.

Nu blir det tacos med en gammal klasskompis till Otto och sen blir det fotboll, Arsenal-Chelsea...
Trevlig måndag på er, fast det känns som söndag :)

Julen

Julen har varit riktigt mysig tycker jag. På kvällen den 22:a åkte jag och Otto hem till mina föräldrar. Vi hade egentligen planerat att åka tidigt den 23:de men bestämdes oss för att det var säkrare att åka då pga att tågen inte går som de ska nu i detta vädret. Och det var tur, för den 23:de så gick det typ inga tåg mellan malmö och helsingborg. På Lillejul, som vi kallar det, gick jag och Otto på stan och fixade de sista klapparna och fikade lite. På kvällen åt vi julbord med min familj och spelade Bingolotto. Det är lite tradition i min familj, äta julgodis och spela bingolotto :P

På julafton åkte Otto hem till sina föräldrar och firade med dem. Jag, Julia och pappa gick en lång promenad med Zocka i det fina vintervädret. Julafton bjöd på många minusgrader, klarblå himmel och sol i Helsingborg :) Klockan 15 kom mamma hem från jobbet och vi kollade på Kalle. Efter det åkte vi till mormor & morfar och firade med hela släkten :) Mysigt som vanligt! Jag fick väldigt fina klappar av både Otto och familjen, och är riktigt nöjd!

Igår var jag och Otto på bio och såg The Next Three Days, den var riktigt bra och jag satt på nålar kan jag säga! Idag blir det slapp och film i soffan. Men nu ska vi kolla Fångarna på fortet! :D







Dan före dan före dan...

Snart är det jul och jag har massor att göra. Helgen var fullspäckad med två goda middagar med fina vänner. Jag har inget batteri på kameran så det blir inga bilder, men vi var riktigt snygga och hade väldigt trevligt! =) I söndags var det sleepover hos Louise med tjejerna från klassen. Vi kollade film, spelade spel, drack glögg och åt pepparkakshus. Jag mådde lite dåligt och kändes som jag hade lite feber så jag begav mig hem vid tolv.. tur jag bor typ 100 m bort.

Igår fick vi ytterligare mer att göra i skolan. Vi har inget jullov. Första skolveckan efter jul har vi 2 seminarium, gruppredovisning och anatomitenta! Suck, suck, suck! Det ena seminariumet får vi reda på imorn.. schyst!

Inatt kom det ännu mer snö!! Tror vi har nästan en halv meter snö nu och det är jääääättttemysigt! =)


Innergården för 3 veckor sen.. Så mycket vi snö vi haft länge nu och mer är det påväg. Mysigt!

Christmas Lights


Coldplay har gjort det igen! Denna går vamt hemma hos oss just nu. Väldigt mysigt och Coldplay-ig!

Nu tog Otto fram hantlarna... Så jag får skynda mig till åskådarplatsen och beundra mästerverket!

Trevlig onsdag på er!

Lucia

Tyvärr har jag inte kunna se något Luciatåg idag. När man var liten och gick i skolan så fick man det liksom serverat varje år. Men nu blir det inte riktigt så. Nu får man, om man vill se något tåg, ta tag i det själv! Igår var det luciatåg i Domkyrkan här i Lund, men det visste jag inte om. Lite synd, för det är himla mysigt och stämningsfullt med lucia.

Nu ikväll har vi tänt lite ljus här hemma och mumsat på våra lussebullar istället :)


Tomtarna tycker jag så mycket om, fick dem av mina gymnaster för en massa år sedan!

Lussebak

Idag gav vi oss på att baka lussebullar och det gick riktigt bra faktiskt. Trots att vi inte har en bakmaskin! Jag och älsklingen gjorde vars en specialare, om ni kan hitta de bland alla bullarna. Nu är frysen full med bullar så familjen kan frossa i när de kommer hit den 23 dje.

 

Take care!


Tjalla.. vad?

Idag har jag, Åsa och Sofie varit i Malmö och julshoppat. Vi hade jättemysigt tillsammans, är så glad att jag har så fina klasskompisar. Fick med klappar till min syster och bror hem,  det är skönt att ha några fixade nu. Som vanligt när jag letar julklappar så hittar jag något till mig själv också. I Tjallamalla- butiken hittade jag en jättefin svart klänning.

När jag fyllde 20 år fick jag ett par jättefina öronhänge av mina kompisar som de hade köpte hos Tjallamalla. Jag hann använda dem en gång innan jag tappade det ena... typiskt! Jag som verkligen hade fastnat för dem. Så Otto begav sig till Malmö för att leta reda på ännu ett par till mig, söt som han är. Så han ringde till Anna för att fråga var de hade köpte öronhängena. Anna har lite halmstaddialekt och Otto är en riktig skåning. Det var en massa brus och bilar som körde bakom Otto när han ringde så han hörde inte riktigt vad Anna sa...

A: De är köpta i en butik som heter Tjallamalla.
O: Tjalla.. vad?
A: Tjallamalla!
O: Vad säger du? Jag hör ingenting!
A: Tjallamalla! Om du går längst med Södra Förstadsgatan och svänger av på Kärleksgatan så ligger den där.
O: Jaha, Tjallamalla? På Första gatan?
A: haha, nej. Södra Förstadsgatan!
O: Södra förstagatan?
A: Nästan. Södra Förstadsgatan!
O: Haha, jag hör ingenting. Skicka ett sms istället!

 


I´m alive

Det har varit fullt upp sen jag skrev sist. I fredags åkte jag hem till Helsingborg och hade en mysig kväll med tjejerna. På lördagen blev det lite shopping och sedan utgång i Lund. Vi gick till ett nytt ställe, som tyvärr inte riktigt levde upp till sitt rykte. Men tydligen hade de en ny DJ så det kanske var därför. I söndags försökte jag plugga men det gick inte så bra, blev mest slapp och mys i soffan med Otto.

Veckan har bestått av plugg. Jag hade muntlig tenta idag! Jag som hatar muntliga saker... Vi var 3 stycken som skulle analysera en bok som heter Flickan som inte ville gå till dagis under en timme, sittandes framför de två lärarna som ska examinera oss i ämnena. Usch! På fredag får vi reda på hur det gick. Tänk på mig då.

Igår åkte Otto till London. Han och tre kompisar ska kolla (eller kollar just nu) på Arsenal, favoritlaget number 1. Han kommer hem igen imorgon så det är inte länge han är borta. Men det är bra för jag saknar honom! Det är ensamt i den stoooora sängen...

I morgon är jag ledig och ska ge mig själv en ordentlig sovmorgon. För det är jag värd efter tentan idag! Sen blir det kalas för Ottos mamma som fyller år =)

Kram på er! ♥

Friday I´m in love

Idag var jag uppe tidigt. Åt frukost och kollade på julkalendern och fick en riktigt mysigt känsla i kroppen. Det var flera år sedan jag tittade på julkalendern, och det var faktiskt mysigt med massor av snö och en mörk himmel utanför fönstret. Kom att tänka på när jag var liten. Mamma eller pappa väckte mig och min bror extra tidigt för att vi skulle hinna äta frukost, klä på oss, borsta tänderna och allt innan julkalendern började för att när den var slut gå direkt till skolan. Mamma tände ljus och jag och min bror tävlade (bråkade) om vem som skulle få öppna luckan efter. Jag tyckte att detta års kalender påminde lite om Mysteriet på Greveholm, som är min favorit! Den hade allt! Julkänsla (okej, lite grann i slutet), spänning, mystik och lite kärleksintriger :) Hoppas denna kalendern håller samma mått!

Nu ska jag sätta igång med plugget. Vi har muntlig tenta i utvecklingspsykologi och aktivitetsvetenskap nästa vecka... I eftermiddag tar jag tåget i Hbg och har fredagsmys med tjejerna!


Idag myser jag i leggings, skjorta och halsduk!

RSS 2.0