Var nöjd med allt som livet ger


Varför gör man sig till för andra? Varför är man inte bara sig själv i alla lägen? Varför ska man smöra och smickra och visa en fel sida av sig själv? Det blir bara fel och man vinner inget i längden. Man ljuger för sig själv. De personer som man tror är perfekta med sina perfekta liv har ofta också något som de behöver jobba med i sina liv. De har alla. Alla har en svag, känslig punkt.

Min punkt är att jag har vårt för att vara nöjd med det jag har. Jag vill alltid har mer, mer och mer av något. Det kan vara kärlek, pengar, kläder, vänner, kunskap, erfarenheter - och godis. Det behöver jag jobba med. Lära mig att uppskatta det jag har och vara nöjd med mitt liv.

För mitt liv är ju faktiskt riktigt awesome!


Melodifestivallördag

Den här helgen är Otto borta med laget och då passar jag på att umgås med en massa vänner. I fredags var jag hemma hos Carina & Åsa och åt god middag och hade det trevligt. Vi snackade en massa om våra praktikplatser och hur jobbigt det är att pendla och behöva gå upp så tidigt på morgonen. Åsa pendlar till Falsterbo, de andra till Malmö och jag till Helsingborg. Vi kom i alla fall fram till att när vi börjar jobba så ska vi inte pendla till jobbet! :)

I lördags gick jag en liten snabbis på stan med Louise. Jag behövde vin och Louise behövde benskydd till sin första match med sitt nya lag här i Lund. Det var riktigt skönt väder ute igår och svala sköna vindar. Så när jag gick till Willys och handlade på eftermiddagen blev det nya vårjackan och vårskorna!



På kvällen hade jag bjudit hem Sara och Annie på middag. Vi lagade lasagne och drack gott vin. Tidigare under dagen hade jag bakat en after eight kladdkaka, som blev riktigt lyckad faktiskt. Till allt detta gott tittade vi på Melodifestivalen och blev lite besvikna när Danny inte vann! Efter festivalen begav vi oss ner mot stan för en go utekväll tillsammans med mina klasskompisar. Det är så bra att kunna gå ut och ha en riktigt rolig kväll och bara göra av med 100 kr, det gör det hela extra roligt!





 

Tack tjejer för en mycket trevlig kväll! ♥


Har det bra!

Jag har det så bra! Trivs väldigt bra på min praktik, både med min handledare och med arbetsuppgifterna. Handledaren är världens gulligaste och arbetet väldigt varierat, roligt, intressant och meningsfullt! Precis som det ska vara. Jag har fått se en massa olika saker och även fått prova på att göra lite. Men det är ju lång tid kvar, så jag kommer säkert få göra mer så småningom. Vi har inte läst någon sjukdomslära i skolan än och jag känner att det är många knepiga ord och diagnoser som jag inte förstår. Men jag har på bara 3 dagar lärt mig mycket, så jag kommer kanske ha ett litet försprång när vi väl läser det i skolan. 

I morgon åker jag hem till Lund igen. Saknar min älskling, min säng och gymmet faktiskt! Och på fredag ska jag gympa och simma med sjukgymnasterna och deras patienter, haha. De säger att det är riktigt tufft och att man blir helt slut efter, vi får se om jag klarar av det!

Kram på er!


Gårdagen

Gårdagen var en fullspäckad dag, åkte hit och dit över Skånes slätter. Jag och Louise tog bussen till Malmö vid tjugo i tio. Gick en runda på Entré och sedan vidare till stan. Jag hittade och provade en massa fina kläder men köpte inget. Den känsla som kommer ibland när man provar kläder "den här måste jag ha", infann sig aldrig och därför blev det ingen shopping heller. Lite tråkigt men det var ändå en trevlig dag i stålande sol i Malmö. Vid 14-tiden tog jag tåget till Hbg. Min bror fyllde år och det firades med tårta och kakor. Vid 18- tiden tog jag tåget tillbaka till Lund för ett restaurangbesök med fina vänner. Det var riktigt trevligt och tiden bara rann iväg. Det blev en god pestopasta på Vespa och sedan en cider på Stortorget.

Idag skulle jag sova ut länge tänkte jag. Såklart vaknade jag klockan nio och kunde inte somna om. Men men, då behöver jag väl inte mer sömn.. Är dock ganska seg nu och kan verkligen inte koncentrera mig för att skriva klart det sista på rapporten. Funderar på att gå och hämta Ottos cykel som han har ställt på idrottsplasten, så kommer jag ut lite i det fina vädret.

Ja, så får det bli!

Min bror och hans söta Rebecka igår

Praktik och hårfärg

Idag åt vi pannkakor, min favoriträtt! :D Gott som fasen men inte så nyttigt och inte så mättande. Jag har ont i huvudet ikväll så jag hoppar pluggandet. Skriver en rapport om åldrandeteorier och aktivitetshistoria. Jag trodde att jag skulle tycka det var trist och tråkigt att läsa om äldre människor, men det är faktiskt riktigt intressant och roligt. Trodde jag verkligen inte. Jag har alltid sett mig själv arbeta med barn eller ungdomar, men det kanske inte blir så trots allt. Vi får se!

På måndag börjar jag min praktik på Helsingborgs Lasarett, på reumatologen. Det ska bli riktigt roligt att komma ut och se vad man faktiskt gör som arbetsterapeut. Det är så sjukt olika saker från arbetsplats till arbetsplats så det ska bli intressant och se hur de arbetar på min praktik och jämföra med alla kompisarnas. I tre veckor ska jag vara där så det lär bli en hel del tid i kära Hbg. Haha jag, som var så sjuuukt trött på Hbg när jag flyttade i höstas, saknar det faktiskt lite redan. I höstas trodde jag aldrig att jag någonsin skulle skriva "kära Hbg". Men ens hem ligger alltid en varmt om hjärtat. Nästa vecka börjar då pendlingen i "fel" riktning. Känns konstigt att pendla uppåt liksom. Norrut, burr till kylan...

I morgon ska jag klippa mig och göra slingor. Känner för att bli lite ljusare nu till våren och sommaren. Otto blir lite ledsen varje gång jag gör mig ljusare. Han tycker jag är snyggare i mörkt. Men jag har lovat honom att göra det mörkare innan årets slut! haha :)


Mörk eller...



Ljus?


RSS 2.0