Helgen

Igår hade jag middag för tjejkompisarna. Det var jättetrevligt och jag fick superfina saker! Det blir inte riktigt samma sak när man själv är värd. Man ska fixa med mat, plocka fram och plocka undan, hålla koll så att alla har något att dricka hela tiden, ja ni vet. Man kan inte riktigt slappna av, eller jag kunde inte. Hoppas man vänjer sig ju fler middagar man bjuder på :P Jag var så uppstressad så jag bara tog ett enda kort på hela kvällen tyvärr! Kan försäkra er om att maten var jättegod, lägenheten fint städad och pyntad med ljus och allt och att alla tjejerna ruggit snygga såklart! =)

Otto var på halloweensittning med klassen igår :D


Filmen i fredags var bra, men jag blev lite negativt inställd till Facebook, hehe. Trodde inte det var en så mörk historia bakom hela grejen... Tycker inte om stora företag som kör över sina anställda bara för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Men ja, det var en bra film! =)

 


Friday

Äntligen fredag! Och jag har varit ledig idag. Behövde verkligen en sovmorgon efter en vecka med tidiga dagar. Dagen har spenderats med anatomiböckerna. Men jag har tagit det lugnt och idag var det faktiskt ganska roligt och inte fullt lika svårt som det varit innan. Ikväll ska jag och Otto på bio! Vi ska se facebook-filmen, The Social Network. Får se om den är så bra som det sägs.

Igår tog jag tuberkulosvaccinet. Det jag tog i måndags var tydligen bara ett test för de skulle se om man hade tagit vaccinet som liten. Jag reagerade ingenting på "testsprutan", kunde inte ens se var de hade stuckit någonstans. Så jag fick ta vaccinet igår, eller jag valde att göra det. Kändes som om det var lika bra. Erbjuds man så kan man ju lika bra ta den, tyckte mamma. Och jag med. Kruxet med detta vaccinet är att det tar ungefär 12 veckor innan såret läker. För man kommer tydligen få ett sår där man tog sprutan som blir fyllt med var och grejer. Såret vätskar mer eller mindre och torkar i regel upp efter några veckor. I några fall fortsätter det att vätska i några månader. - Stod det på infobladet. Än så länge ser det ut som ett rött myggbett och det är lite ömt. Vi får se hur det slutar.

Nu får jag kolla till köttet i ugnen. Jag ska ha tjejerna här på middag imorgon, så jag förbereder köttet nu. Så äter vi det kallskuret med potatisgratäng imorgon =) Mamma borde vara stolt över mig som planerat maten så bra, haha!

Kram på er!

Tisdagen

Hej bloggen!
Var ett tag sen nu, jag vet. Sorry! Har egentligen inget att skylla på så jag låter bli :)

Igår började Otto dagen med en joggingtur. Helt slut hamnade han på hallgolvet..



Och jag startade med plugg...



På eftermiddagen tog jag och Louise en lång promenad! Det är så fint ute nu med alla färger på träden. Bilderna är tagna från vår balkong.

Jag är lite nyfiken på vilka ni är som läser. Jag skulle bli så himla glad om ni skulle vilja avslöja vilka ni är :)



Söndagkväll

Jag pluggar och Otto lagar mat (igen!)... Det är tur att jag har honom!

Imorn ska jag på tuberkulosundersökning, tror bara det är undersökning och ingen spruta. Alla som ska jobba inom vården måste tydligen gå på denna undersökningen.

Höll på att förfrysa mina tår idag! Cyklade till Ottos match i ösregn och satt i 2 timmar med blöta ben och fötter. När jag kom hem var tårna helt vita och jag hade ingen känsel. Så jag tappade upp ett varmt fotbad och tinade upp mina stackars tååååår.

Nej, jag har inget vettigt att skriva egentligen!


Kungligt besök

Idag kom kungafamiljen till Helsingborg. Det var 200 år sen Bernadotte landsteg i Helsingborg och det firade de idag. Kungafamiljen skulle komma i en båt och landstiga på samma ställe som för 200 år sen. Jag och mamma stod i folksamligen och väntade. Jag trodde de skulle komma i ett fint skepp, typ Vasastil, men de kom i ett kursbevakningenfartyg och precis när de skulle gå i land började det ösregna. Vi orkade inte stå kvar i regnet så det blev lunch och shopping istället. Väldigt mysigt med kvalitetstid med mamma! Några timmar senare skulle kungafamiljen åka från Dunkers kulturhus till Sofiero och då lyckades vi få en liten glimt av royalteterna.

"Skeppet"

Bussen som skulle ta kungafamiljen till Sofiero

Viktoria och Daniel var jätteglada och vinkade för fullt, resten av familjen var lite stelare.

 

 


Tisdag

TTTT = Trist, Tråkig, Tradig, Tisdag!

Nej, men det har varit sjukt trist väder idag. Cyklade till skolan i ösösregn! Det kändes som om det var jättelängesen jag var en hel dag i skolan sist. Jag får mycket mer gjort när man har en lektion på morgonen och sen eftermiddagen ledig. Då är man uppe och igång liksom. Efter lektionen idag jobbade jag och min grupp på vår anatomiuppgift. Asjobbig uppgift! Vi ska skriva ett kapitel i en bok om handleden. Och handleden är ganska komplicerad ska ni veta. Många små, små ben, muskler, nerver och krångliga namn! Sitter nu och läser om Ossa Carpi och alla dess undersåtar, bl.a. ossa metacarpalia i-v, ossa digitorum manus och phalangerna!

Nu är det snart Biggerst Loser ♥ Jag vill fasen vara med där bara för att få bli puschad av tränarna, haha.

Åh, förresten! Jag klarade min tenta! Så ikväll blir det kladdkaka för att fira :)

TTK! = Trevlig Tisdag Kväll!

Helgen i bilder

Ottos föräldrar kom på frukost i lördags. Finaste frukosten som lagats i denna lägenheten =)

 

Min kusin Anton fyllde år!


Och mina fina, nya skor!

 


Fredag


Idag är det fredag och jag kämpar vidare med plugget. Har inte haft skola varken idag eller igår så det gäller att ha självdiciplin så det verkligen blir något gjort (vilket jag typ inte har!).

Ska möta upp Sara och Annie på Nova senare idag. Ska bli mysigt och håll tummarna för att jag hittar något fint! Och ikväll blir det fredagsmys med lax, idol och älskling!

Trevlig fredag på er!

Födelsedag

I tisdags fyllde jag år! 22 jävla år. Fasen vad tiden går fort... Snart sitter man där med hus, barn, volvo och vovve. Haha. Men innan dess har jag massor av planer på saker som ska göras och upplevas!

Min dag var en underbart fin höstdag. Jag och Otto gick upp tidigt och kickade igång dagen med en joggingrunda, som följdes av en god frukost och en lång varm dusch. Efter det var jag helt död och fick ta mig en nap innan skolan! Jag blir så fruktansvärt trött och hängig när jag gör saker innan frukost. Tog mig till skolan och hade anatomi. Jisses, vilken jobbig kurs det kommer bli. Väldigt intressant men jobbig!

På kvällen kom det hit lite folk och kollade på Sverigematchen. Jäkla skit att de inte kunde vinna på min dag! Men annars var det mycket trevligt =)

Fick en ny kamera av min älskling! Så nu är det slut på sladdproblem, batteri som tar slut direkt och skärmar som hänger sig. Tack älskling! ♥

Fick även lite riksdaler av mina pärson så jag ska till Nova imorn och kolla in mina nya skor!

Kalas

Igår hade vi min familj, mormor & morfar och farmor & farfar på kaffekalas. Jag och Otto hade bakat och varit duktiga; en vanlig "glass-cheesecake" och en brownie/cheesecake. Det blev väldigt gott och alla var nöjda. Speciellt jag som fick fina presenter och som har en pojkvän som fixar och donar med allt så jag kunde sitta och prata hela tiden.

Alla kakorna



Mycket folk...

Zocka var också med såklart :)

 

Idag har jag varit på Väla med Sara och Madde. Tog en lång fika och lite shopping. Jag tror dock att jag är inne i en shoppingsvacka, har inte hittat något som jag verkligen känt att jag vill ha på jättelänge. Trist!

 

Hoppas ni haft en bra helg i det fina höstvädret!




De här två saknar jag mest hemifrån!

The camera is back

Min kamera funkar igen!! Så nu kan jag lägga in bilder på datorn =)

Lite bilder från nollningen...

Aerobic-tema..

Utgång

Innan sitttningen (dålig bild, jag vet)

 

Aerobiclaget =)

 

 


Onsdag

Igår gjorde jag inte många knop. Låg i soffan och kollade på sex and the city halva dagen. Man behöver slappa dagar också intalar jag mig själv, speciellt efter förra veckan som var plugg, plugg, plugg..

Vi började en ny kurs i måndags och nu tänkte jag vara duktig och göra allt i tid och inte skjuta upp saker till sista minuten. Vi får se hur det går.

Idag börjar Greys Anatomy igen! Det slutade ju sjukt spännande sist...

 

Lite ny design på bloggen. Det är ett jäkla meck ska ni veta, och jag har ingen aning om hur man gör egentligen så det tar dubbelt så lång tid för mig. Jag ändrar några siffror här och där och sen förhandsgranska... haha.

 

Nej, nu är det höstpromenad som gäller!

 


Känns bra

Min Otto är den bästa som finns, det är så underbart att bo tillsammans. Trivs väldigt bra i mitt nya hem, nya stad, nya klass och nya vänner. Livet känns bra just nu!

Var bara tvungen att skriva det =)


RSS 2.0