Morfar 80 år!

I torsdags fyllde min morfar 80 år! Vi var där på kalas och firade. De hade haft öppethus hela dagen, men jag jobbade till 18 så nästan alla hade gått när jag kom.. Där hade varit omkring 50 personer och firat och morfar var glad över att träffa alla gamla släktingar och vänner. När morfar var 7 år var han med i den lokala tidningen där han bodde. Det var en artikel om unga odlare (!). Otto hade varit på Universitetsbiblioteket i Lund och lyckat få fram artikeln. Morfar blev jätteglad!! =)

Idag åker jag och älsklingen till Karlskrona på en minisemester. Vi ska hälsa på Ottos bror och hans familj som bor utanför Karlskrona. Det ska bli skönt att komma iväg lite, synd att vädret inte ser ut att bli så bra bara.

Nu ska jag hoppa i duschen och fixa med matsäck!

5,5 år!

När jag gick i sjuan trånade jag efter en snygg kille i fotbollsklassen över mig. Kollade lite extra i korridoren, gick omvägar för att få en skymt av honom vid skåpet, ja ni vet! Tre år senare var det ombytta roller. Då var det han som kämpade för mig. Idag har vi varit tillsammans i 5,5 år =)

Tiden har gått så fort. Vi har varit med om och gjort mycket. Vi har växt ihop på något sätt, på ett bra sätt. Vi känner varandra otroligt bra och jag skulle aldrig vilja vara med någon annan. Vi är bästa vänner och kan prata om allt. Nu ska vi bli sambo!



Jag älskar dig så mycket Otto!


Tunga steg

Sara drog med mig på en joggingrunda ikväll! Jag har inte joggat sen i början av juni! Kände mig som en elefant i början innan man kom in i andningen och inte klampade fram. Är ganska skakis i benen nu så det ska bli intressant och se hur det känns på jobbet imorgon, har mitt jobbigaste pass 8-18. Men det var skönt att komma ut i spåret igen och röra på fläsket. Jag har, hör och häpna, haft ett väldigt joggingsug den senaste tiden!! Kanske ångrar mig imorgon när jag inte kan röra mig för all träningsvärk men den tiden den sorgen =)

Behöver dock ett par nya skor, köpte mina när jag började på CityMail hösten 07. Så de är väääldigt slitna! Får bli en höstinvestering tror jag...


Reunion

Idag är det inte fint väder, faktiskt ganska kallt. Återigen, bara för att jag är ledig. Typiskt tycker jag! Jag klarade av att hålla mig vaken igår, så jag såg hela Farsan. Första gången på länge som jag klarade av att en hel film ;) Och den var väldigt rolig, farsan var bara för skön haha! Jag brukar inte tycka om svenska filmer men Josef Fares gör roliga och sköna filmer!

Det har varit en riktig slappedag idag. Otto skulle upp tidigt för en heldag med laget så jag låg kvar i sängen och slötittade på tv till 12. Jag behövde verkligen en sovmorgon! Sen åt jag frukost lääänge och kollade på So you think you can dance, så sjukt duktiga de är. Jag vill också kunna dansa så! Sen blev det tåget hem till Hbg igen och ett långt samtal med med min favoritnorrlänning Karro. Vi lärde känna varandra när vi var i Australien förra året, tyvärr fick Karro åka hem tidigare eller nästan direkt för hon blev sjuk :( Men i alla fall, vi har hållt kontakten och förra sommaren var Anna (min kompis som jag åkte till Aussie med) och jag i Göteborg (Karro bor där nu) och hälsade på henne och nu kommer Karro förhoppningsvis ner till oss och hälsar på. =) Det ska bli riktigt roligt! Håller tummarna (eller betyder det otur?) för att det blir av! En annan rolig sak är att Lotta (en annan tjej som vi lärde känna i Australien och som jag och Anna reste med sen under hela resan) också ska ner till Skåne i augusti! Så det kanske blir en reunion för de 4 svenskorna!

Lotta, jag, Anna och Karro på vårt hostel i Sydney!

Fredag

Äntligen fredag efter en jobbig vecka på Icalagret, fast idag var det ganska lugnt för min del förutom att jag gick upp 4.30... Jag och älsklingen håller på att bygga upp en härlig fredagskänsla med god mat, vin, musik och strålande sol i Lund. Det ska bli ugnsbakad kyckling med färskost och ris på balkongen. Förhoppingsvis ska vi kolla film sen (om inte jag somnar). Farsan ska det bli i så fall =)

Trevlig kväll på er!


Inbrott

Pappa fick inbrott i sin bil nu ikväll. Mina föräldrar satt i trädgården när grannen kom inspringades och berättade att en kille hade slagit in rutan på pappas bil och tagit gpsen. Vilket skit! En fin sommarkväll mitt i ett villakvarter där det sitter barnfamiljer ute i sina trädgårdar och grillar... Inte den tidpunkten som man förväntar sig inbrott precis.

Var ska man bo för att slippa allt skit?



Hundträff

Igår var vi (mamma, pappa, jag och syster) på hundträff hos kenneln där vi köpte Zocka. Varje år anordnar de en sommarträff där alla som köpt hund av dem får komma. Tror det var runt 30 hundar och 50 personer. Det var riktigt kul att få träffa alla de andra hundarna och se hur olika alla var. Zocka är en ganska ovanlig ras, som bara funnits i Sverige sedan 94 tror jag. Så det är inte så många som känner till rasen, kooikerhondje.

Det var verkligen en heldag. Körde hemifrån kl. 9 och jag var skittrött (var ute i fredags och kom i säng seent) och kom hem igen runt 21. Det var lekar, tipsrunda, tävlingar, promenader och annat skoj. Zocka hade roligt och busade mycket med sin bror! Zocka och hennes kull var minstingarna så alla ville gulla med dem. Vi hade en väldig tur med vädret också, tydligen hade det varit åska och ösregn fram till en timme innan vi kom så strömmen hade gått. Men vi hade varmt och uppehåll och på eftermiddagen kom solen fram. =)

Zockas kull, med mamman längst till vänster och pappan till höger och Zocka som nummer 5.




Antagen

I måndags kom antagningen till hösten. Jag var 29 reserv på mitt första val, personalvetare, och kom in på mitt tredje val, arbetsterapeut. (Mitt andra val var sjukgymnast, men det visste jag att jag inte skulle komma in på, sökte mest bara för att jag skulle söka, man vet ju aldrig!) Vet inte riktigt hur det känns än. Försöker vänja mig vid tanken att kalla mig själv arbetsterapeut (eller personalvetare om det nu skulle ske ett mirakel). För jag tror inte att jag kommer att komma in på personalvetare i och med att det var så många före mig. Känns som om det var lite för många för att kunna hoppas, hade varit en annan sak om det varit 5, eller max 10. Men vi får se! Jag har under hela hösten och vintern varit inställd på att blir arbetsterapeut, men så nu i våras var där många i klassen läste till personalvetare så blev jag lite sugen på det.

Mormor, morfar, farmor och farfar är här på middag ikväll. Vi har grillat och ätit gott och nu är det efterrätt, tror det är jordgubbar! Mumma!

Längtar tills jag är ledig! I mer än 2 dagar! Jag hade behövt några lata dagar på stranden och morgonar när man kan sova länge.

Nej, nu är det jordgubbar (förhoppningsvis) och sen dusch och säng!

Ledig

Bara för att jag är ledig idag så har det såklart inte varit sol. Det har varit varmt och kvaft men inte sol. Så det fick bli shopping med syster i Lund och sen även lite Nova. Ganska skönt med sådana dagar också!

Nu ska jag och älskling åka ner till stranden och mysa lite! =)

Hetta

Puh, vad det är varmt! Det är svalare inne än ute. Och älsklingen som ska spela match idag, stackare! De borde få extra drickespauser när det är över 30 grader varmt tycker jag.

Idag har jag tvättat fönsterna här i lägenheten. Det var en fågel som hade flygit in i vardagsrumsfönstret och lämnat avtryck från vingarna och huvudet, haha. Så jag satte igång och tvätta och rätt som det var hade alla fönsterna blivit tvättade och jag hade dammsugit hela lägenheten. Det går fort om man vill! Det är mycket roligare att städa när det är ens eget skit man ser, om ni förstår, och det är ens eget place. Hemma hos familjen är det ju 4 andra som hjälper till och skitar ner.

Nu ska jag ta en iskall dusch innan jag beger mig till Klostergården för lite division 1 fotboll! Får inte glömma solkrämen, annars kommer jag vara rööööd sen ;)


Soffa beställd

Kom precis hem efter en promenad med syster och Zocka. En runda som normalt (utan valp) tar typ 20 min tar med Zocka cirka 40 min. Hon ska nosa på varenda sten och hälsa på allt och alla man möter. Jobbigt, men söt är hon!

I måndags beställda jag och Otto äntligen vår soffa. Det skulle ta upp till 9 veckor (!!) innan den var klar, så nu kommer vi bli galna av väntan istället för vilken vi ska välja, haha. Men vi håller tummarna på att den blir färdig fortare såklart! Nu väntar vi på både soffa, tv-bänk och delar till vår byrå. (Vi fick fel delar till vår ikeabyrå, har väntat på de över 2 veckor nu). Vi köpte även lite annat smått och gott till lägenheten. Lite lampor, glas, speglar, anteckningstavla.

Det blev denna soffan...


i denna färgen


Lite andra bilder på våra nya inköp!

Straffar

Jag och älskling (eller mest älskling faktiskt) sitter och kollar på matchen mellan Uruguay och Ghana. Om det inte blir ett mål till imorn 4 min så blir det straffar. Så vi hoppas på det! Jag hoppas att Ghana vinner, hade varit roligt om ett land från Afrika gick vidare i och med att de spelar i just Afrika.

Nu vill älskling ha lite uppmärksamhet och det får han så gärna! =)

Trevlig kväll på er!

Hästbajs

På vägen till jobbet cyklar jag förbi en hästgård och på cykelvägen ligger det alltid fullt med hästbajs. Hästar är ju inga små djur så det är rejäla klickar som blockerar min väg. Om man ska plocka upp efter hunden varför kan man inte ta bort efter sin häst då? Jag förstår att det kanske inte är så lätt att hoppa av och slänga ner det i en påse eller något (ni kanske förstår att jag aldrig har haft häst och inte är så insatt i hästlivet) men man kan väl "sopa" undan det från vägen? Suck!

Vi har köpt tv-bänk nu! Den är riktigt fin, men vi har inte fått hem den ännu för den var slut i butiken. Men jag är säker på att det kommer bli hur fint som helst när den är på plats. Det blev en vit bänk och nu funderar vi på om man kan ha ett soffbord i trä eller om det också ska vara i vitt?


Visst är den väldigt lik den andra som jag fastnade för, men som var lite för dyr...




RSS 2.0